Fysiotherapie zet u (weer) in beweging. De fysiotherapeut weet alles van houding en beweging. Ze helpt lichamelijke klachten voorkomen, verhelpen of verminderen met oefeningen, adviezen, manuele vaardigheden en fysiotechniek. Fysiotherapie is altijd maatwerk, gericht om een gezamenlijk gesteld doel te realiseren. In meerdere sessies en met oefentherapie wordt u stap voor stap sterker, waarbij klachten verminderen. Met praktische tips en deskundige begeleiding zorgt de fysiotherapeut ervoor dat u snel weer fit bent.


Fysiotherapie, fysiotherapeut, manuele therapie, fytalis fysiotherapie

Kan fysiotherapie mij van mijn klachten afhelpen?

Wanneer je last hebt van een blessure die maar niet weg lijkt te gaan of van klachten die je dagelijkse activiteiten belemmeren kan fysiotherapie je misschien helpen. Heeft u last van:

  • RSI of pijnklachten door overbelasting;
  • Een sportblessure;
  • Chronische klachten aan het bewegingsapparaat;
  • Klachten als gevolg van een aandoening;
  • Pijn en verminderde beweeglijkheid na een operatie of ongeval;

Dan kan fysiotherapie u helpen sneller te herstellen, terwijl u zo goed mogelijk blijft bewegen. Met praktische adviezen en eenvoudige oefeningen bent u fit voor u ’t weet!

Hoe gaat fysiotherapie in zijn werk?

Een behandeling bij de fysiotherapeut duurt ongeveer een half uur per keer. Bij de intake vormt ze een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten door vragen te stellen én u te onderzoeken. Wanneer het plaatje compleet is, stelt ze een behandelplan op, dat ze vervolgens met u bespreekt.

Oefentherapie is een belangrijk onderdeel van fysiotherapie. Hiermee vergroot u de spierkracht en beïnvloedt u de bewegingsmogelijkheden van gewrichten. Ook helpt oefentherapie een betere houding aan te nemen en een beter evenwicht te realiseren. Deze oefeningen kunt u uitvoeren in de sportschool, maar zeker ook thuis. Ze helpen u het vertrouwen in uw lichaam terug te krijgen.

Naast de behandeling en oefeningen, geeft de fysiotherapeut preventief advies en voorlichting. U wordt zich bewust van wat goed is en wat problemen veroorzaakt. Dit helpt herhaling of verergering van uw klachten te voorkomen. Zo werkt u als een team aan uw herstel.

Hoe kom ik bij de fysiotherapeut terecht?

Fysiotherapie is vrij toegankelijk. Een verwijzing van de huisarts of een specialist is niet verplicht. Na een korte screening bepaalt de fysiotherapeut of fysiotherapie zinvol is bij uw klachten. Na onderzoek en in overleg stelt u samen een behandelplan samen.